viohalco_slide_1

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_2

85 years expertise in metal processing

viohalco_slide_3

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_4

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_5

Transforming the future

viohalco_slide_6

Building for a sustainable future

Κλάδοι

7 επιχειρηματικοί κλάδοι

Η Viohalco S.A. (VIO), με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη. Με κύριες βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Μακεδονία, διαθέτοντας ένα ισχυρό εμπορικό δίκτυο σε 18 χώρες και πωλήσεις σε 95 χώρες, οι εταιρίες της Viohalco εστιάζουν στην τεχνολογία και καινοτομία και εξειδικεύονται στην παραγωγή, προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, ψευδαργύρου, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα, δημιουργώντας ετήσιο κύκλο εργασιών 7 δισ. ευρώ (2022). Οι εταιρίες της Viohalco δεσμεύονται στη βιώσιμη παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας για δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές όπως: κτίρια και κατασκευές, συσκευασία, μεταφορές (αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική και σιδηροδρομικές μεταφορές) δίκτυα ενέργειας( (υπεράκτιες διασυνδέσεις, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα), θέρμανση, εξαερισμό, κλιματισμό και ψύξη (HVAC&R), τομείς ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, λιθογραφία, καθώς και πολλές άλλες βιομηχανικές εφαρμογές. 

Το χαρτοφυλάκιο της Viohalco περιλαμβάνει επίσης ένα κλάδο ο οποίος ασχολείται επικεντρώνεται στην καινοτομία των προϊόντων, τη βιομηχανική έρευνα, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις μηχανολογικές εφαρμογές και τις υπηρεσίες επιχειρηματικών εφαρμογών και διασφαλίζει ότι οι εταιρίες της διατηρούν ανώτερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Επίσης, η Viohalco δραστηριοποιείται στον κλάδο ακινήτων, μέσω μίας κορυφαίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), η οποία διαθέτοντας ένα πολυσχιδές και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει γραφεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και logistics, δημιουργεί επιπλέον αξία μέσω της εμπορικής αξιοποίησής του. 

Σε όλους τους κλάδους, οι εταιρίες της Viohalco παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που ευθυγραμμίζονται στενά με τις τρέχουσες παγκόσμιες μεγάλες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Το γεγονός αυτό αντανακλά και αποτυπώνει την ικανότητα των εταιριών της Viohalco να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών, καθώς και στη δέσμευση των εταιριών να λειτουργούν με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Τα προϊόντα των εταιριών Viohalco ανταποκρίνονται άμεσα στις παγκόσμιες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η κυκλική οικονομία που αντικατοπτρίζεται στη ζήτηση για ανακυκλώσιμα προϊόντα,  με υψηλό ανακυκλωμένο περιεχόμενο , η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, η βιώσιμη αστικοποίηση που απαιτεί  ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, η ηλεκτροκίνηση και οι τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης.

 
 

Ευρύ φάσμα ποιοτικών προϊόντων

Οι εταιρίες της Viohalco προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες πελατών διεθνώς οι οποίοι λειτουργούν σε διαφορετικές και απαιτητικές αγορές. Με έμφαση στην ποιότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, τη βιώσιμη ανάπτυξη  και την οικονομική απόδοση, προσφέρουν προϊοντικές λύσεις σε ευρεία γκάμα διαστάσεων, διατομών, μετάλλων και κραμάτων, υποστηρίζοντας ποικίλες αγορές.  
 
Αλουμίνιο Ρόλοι, φύλλα, ταινίες και δίσκοι αλουμινίου βαμμένοι και άβαφοι για εφαρμογές βιομηχανικές, στη δόμηση, στην αρχιτεκτονική και στις κατασκευές, ταινίες αλουμινίου για συσκευασίες αναψυκτικών, πώματα και βαλβίδες ψεκασμού, φύλλο αλουμινίου για οικιακή χρήση και βιομηχανικές εφαρμογές, συσκευασίες τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, φύλλα και εξαρτήματα αλουμινίου για τους κλάδους της ναυπηγικής, των οδικών μεταφορών, των τραίνων και της αυτοκινητοβιομηχανίας, ταινίες και φύλλα λιθογραφίας, καθώς και αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου για κτιριακές εφαρμογές, προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές.

 


 

Χαλκός Σωλήνες χαλκού και ορείχαλκου, προϊόντα διέλασης χαλκού, κραμάτων χαλκού και  ορείχαλκου, προϊόντα έλασης χαλκού και ορείχαλκου, σύρματα περιελίξεων, δισκία κερμάτων και δακτυλίους για διμεταλλικά κέρματα και κυάθια. 

 

 


 

Τιτανιούχος ψευδάργυρος Προϊόντα έλασης τιτανιούχου ψευδαργύρου για εφαρμογές σε στέγες, προσόψεις και συστήματα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων. Ρόλοι, ταινίες, φύλλα και εξαρτήματα σε χρώματα όπως φυσικό γκρι, μαύρο, κόκκινο, πράσινο και μπλε.
   

 


 

Καλώδια

Καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών όπως καλώδια εσωτερικών εγκαταστάσεων, ελέγχου, βιομηχανικών εφαρμογών, εξωτερικών εγκαταστάσεων, ναυτικά και υποβρύχια καλώδια μέσης, υψηλής και υπερυψηλής τάσης, σύρματα περιελίξεων, σύρματα χαλκού και αλουμινίου, καθώς και πλαστικά και ελαστικά μείγματα.

 


 

Σωλήνες χάλυβα

Σωλήνες χάλυβα και κοίλοι δοκοί, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών.

 

 


 

Χάλυβας

Επιμήκη και πλατέα προϊόντα χάλυβα, ολοκληρωμένο σύστημα οπλισμού σκυροδέματος, μορφοσίδηροι, λαμαρίνες, ειδικοί χάλυβες, χαλύβδινες μπάλες, ΤΗΝ προφίλ στήριξης στοών, λάμες boron για ανυψωτικά, χονδρόσυρμα και προϊόντα χάλυβα τελικής κατεργασίας.

 

 


 

Ανάπτυξη ακινήτων

Η Noval Property είναι Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Α.Α.Π.) που δραστηριοποιείται στους κλάδους της ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων. Διαθέτοντας ένα σύγχρονο ευρύ χαρτοφυλάκιο στο οποίο περιλαμβάνονται κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, οικιστικά και τουριστικά ακίνητα, καθώς και βιομηχανικά κτίρια.

Η Steelmet Property Services, παρέχει ένα ευρύ φάσμα κεντρικών κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, όπως ακίνητα, εγκαταστάσεις και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για τις θυγατρικές εταιρείες της μητρικής εταιρείας καθώς και για τρίτους. Η εταιρεία έχει υπό τη διαχείρισή της τα σημαντικότερα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών της Viohalco.) 

Η ERGOSTEEL είναι κατασκευαστική εταιρεία (ιδρύθηκε το 2001) και ειδικεύεται σε βιομηχανικά έργα καθώς και σε κτίρια γραφείων. Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλύτερες βιομηχανικές, μεταποιητικές και φαρμακευτικές εταιρίες της Ελλάδας.

 

 


 

Τεχνολογία και R&D&I 

Το ΕΛΚΕΜΕ είναι το Ελληνικό Κέντρο Ερεύνης Μετάλλων. Εφαρμοσμένη βιομηχανική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη σε τέσσερις βασικούς τομείς μετάλλων (αλουμίνιο, χαλκός, χάλυβας και ψευδάργυρος), παρέχοντας αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις. Παροχή υπηρεσιών Έρευνας & Ανάπτυξης & Καινοτομίας (E&A&K) και τεχνικές λύσεις που αφορούν σε νέα προϊόντα καθώς επίσης και στη βελτιστοποίηση των υφισταμένων προϊόντων και των αντιστοίχων επιχειρησιακών/επιχειρηματικών και παραγωγικών διεργασιών. 

Teka Systems SA - Business Solutions

Η Teka Systems - Business Solutions, κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό – υλοποίηση και υποστήριξη σύνθετων και απαιτητικών έργων SAP, SAP ERP, ServiceNow και Salesforce. Η Teka Systems προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο περιβάλλον της SAP ενσωματώνοντας  βέλτιστες πρακτικές προκειμένου οι πελάτες της να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 


 

Engineering

Η Teka Engineering Α.Ε. ειδικεύεται στην εγκατάσταση, τη λειτουργία βιομηχανικού εξοπλισμού και στην αυτοματοποίηση διαδικασιών μέσω της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στα έργα, καθώς και σε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και συστήματα ασφαλείας Safety-Zero Access.

 

      


 

Άλλες δραστηριότητες

Οι λοιπές δραστηριότητες περιλαμβάνουν κυρίως εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κεραμικών και βιομηχανικών ορυκτών, στον κλάδο ανάκτησης φυσικών πόρων, καθώς και άλλες υπηρεσίες.

Ανάκτηση φυσικών πόρων

Ανάκτηση φυσικών πόρων, εμπόριο και επεξεργασία δευτερογενών πρώτων υλών, υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και περιβαλλοντικών έργων για τις θυγατρικές της Viohalco, καθώς και για εξωτερικούς εταιρικούς πελάτες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και συλλογικά συστήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

 


 

Κεραμικά και βιομηχανικά ορυκτά

Η Vitruvit Α.Ε., παράγει κεραμικά και βιομηχανικά ορυκτά προϊόντα.

 

   

 


 

Άλλες υπηρεσίες
Εταιρικές υπηρεσίες
Η Steelmet Corporate Services προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες όπως: Στρατηγική Ανάπτυξη, Λειτουργία Εταιριών Εξωτερικού, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Προμήθειες μη σιδηρούχων μετάλλων, Ανάκτηση Φυσικών Πόρων και Κεντρικές Προμήθειες, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Logistics, Επιχειρησιακή Αριστεία, Πληροφορική, Ανθρώπινο Δυναμικό, Επικοινωνία, Νομικές, Χρηματοοικονομικές και Ελεγκτικές Υπηρεσίες προς τις εταιρείες της Viohalco με σκοπό να τις υποστηρίξει και να προωθήσει βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.
 
H Steelmet Financial Services προσφέρει χρηματοοικονομικές, λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες. 
 
Η Viener δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από το 2016. Η εταιρία διαθέτει επίσης άδεια εμπορίας στην αγορά της Βουλγαρίας από το 2017. Καθώς η ενέργεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα κόστους αλλά και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η εταιρία αποσκοπεί να προσφέρει βέλτιστες ενεργειακές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε βιομηχανίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του ενεργειακού τους κόστους και του αποτυπώματος άνθρακα (CO2). Η Viener το 2023 απέκτησε και άδεια Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης για Απόκριση Ζήτησης με σκοπό τη βέλτιστη πρόσβαση τον πελατών της και στις υπηρεσίες απόκρισης ζήτησης.

 

  •