viohalco_slide_1 viohalco_slide_2 viohalco_slide_3 viohalco_slide_4 viohalco_slide_5

Κλάδοι

Επισκόπηση

 

Η Viohalco S.A. (VIO), με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη. Με βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένο Βασίλειο και με συμμετοχές σε εταιρίες με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία, Ρωσία και Ολλανδία, διαθέτοντας ένα ισχυρό εμπορικό δίκτυο σε 21 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, οι εταιρίες της Viohalco εστιάζουν στην τεχνολογία και καινοτομία και εξειδικεύονται στην παραγωγή, προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, ψευδαργύρου, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα, δημιουργώντας ετήσιο κύκλο εργασιών 7 δισ. ευρώ (2022). Οι εταιρίες της Viohalco δεσμεύονται στη βιώσιμη παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας για δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές όπως: κτίρια και κατασκευές, συσκευασία, μεταφορές (αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική και σιδηροδρομικές μεταφορές) δίκτυα ενέργειας( (υπεράκτιες διασυνδέσεις, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα), θέρμανση, εξαερισμό, κλιματισμό και ψύξη (HVAC&R), τομείς ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, λιθογραφία, καθώς και πολλές άλλες βιομηχανικές εφαρμογές. 

Το χαρτοφυλάκιο της Viohalco περιλαμβάνει επίσης ένα κλάδο ο οποίος ασχολείται επικεντρώνεται στην καινοτομία των προϊόντων, τη βιομηχανική έρευνα, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις μηχανολογικές εφαρμογές και τις υπηρεσίες εφαρμογών ERP και διασφαλίζει ότι οι εταιρίες της διατηρούν ανώτερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Επίσης, η Viohalco δραστηριοποιείται στον κλάδο ακινήτων, μέσω μίας κορυφαίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), η οποία διαθέτοντας ένα πολυσχιδές και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει γραφεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και logistics, δημιουργεί επιπλέον αξία μέσω της εμπορικής αξιοποίησής του. 

Σε όλους τους κλάδους, οι εταιρίες της Viohalco παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που ευθυγραμμίζονται στενά με τις τρέχουσες παγκόσμιες μεγάλες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Το γεγονός αυτό αντανακλά και αποτυπώνει την ικανότητα των εταιριών της Viohalco να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών, καθώς και στη δέσμευση των εταιριών να λειτουργούν με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Τα προϊόντα των εταιρειών Viohalco ανταποκρίνονται άμεσα στις παγκόσμιες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η κυκλική οικονομία που αντικατοπτρίζεται στη ζήτηση για ανακυκλώσιμα προϊόντα,  με υψηλό ανακυκλωμένο περιεχόμενο , η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, η βιώσιμη αστικοποίηση που απαιτεί  ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, η ηλεκτροκίνηση και οι τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης. 

 

Ευρύ φάσμα ποιοτικών προϊόντων 

 
Οι εταιρίες της Viohalco προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες πελατών διεθνώς οι οποίοι λειτουργούν σε διαφορετικές και απαιτητικές αγορές. Με έμφαση στην ποιότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, τη βιώσιμη ανάπτυξη  και την οικονομική απόδοση, προσφέρουν προϊοντικές λύσεις σε ευρεία γκάμα διαστάσεων, διατομών, μετάλλων και κραμάτων, υποστηρίζοντας ποικίλες αγορές.   
 
 

 

Ρόλοι, φύλλα, ταινίες και δίσκοι αλουμινίου βαμμένοι και άβαφοι για εφαρμογές βιομηχανικές, στη δόμηση, στην αρχιτεκτονική και στις κατασκευές, ταινίες αλουμινίου για συσκευασίες αναψυκτικών, πώματα και βαλβίδες ψεκασμού, φύλλο αλουμινίου για οικιακή χρήση και βιομηχανικές εφαρμογές, συσκευασίες τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, φύλλα και εξαρτήματα αλουμινίου για τους κλάδους της ναυπηγικής, των οδικών μεταφορών, των τραίνων και της αυτοκινητοβιομηχανίας, ταινίες και φύλλα λιθογραφίας, καθώς και αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου για κτιριακές εφαρμογές, προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές. 

                                                          

 

                                                

 

                                                      

 

Σωλήνες χαλκού και ορείχαλκου, προϊόντα διέλασης χαλκού, κραμάτων χαλκού και  ορείχαλκου, προϊόντα έλασης χαλκού και ορείχαλκου, σύρματα περιελίξεων, δισκία κερμάτων και δακτυλίους για διμεταλλικά κέρματα και κυάθια.

                                                                                                                        

 

                       

 

Προϊόντα έλασης τιτανιούχου ψευδαργύρου για εφαρμογές σε στέγες, προσόψεις και συστήματα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων. Ρόλοι, ταινίες, φύλλα και εξαρτήματα σε χρώματα όπως φυσικό γκρι, μαύρο ,κόκκινο, πράσινο και μπλε.

 

Καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών όπως καλώδια εσωτερικών εγκαταστάσεων, ελέγχου, βιομηχανικών εφαρμογών, εξωτερικών εγκαταστάσεων, ναυτικά και υποβρύχια καλώδια μέσης, υψηλής και υπερυψηλής τάσης, σύρματα περιελίξεων, σύρματα χαλκού και αλουμινίου, καθώς και πλαστικά και ελαστικά μείγματα.

                      

 

Επιμήκη και πλατέα προϊόντα χάλυβα, ολοκληρωμένο σύστημα οπλισμού σκυροδέματος, μορφοσίδηροι, λαμαρίνες, ειδικοί χάλυβες, χαλύβδινες μπάλες, ΤΗΝ προφίλ στήριξης στοών, λάμες boron για ανυψωτικά, χονδρόσυρμα και προϊόντα χάλυβα τελικής κατεργασίας.

                                                       

 

Σωλήνες χάλυβα και κοίλοι δοκοί, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών.

                                                        

 

Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, κατασκευές, εγκαταστάσεις και θέση σε λειτουργία βιομηχανικού εξοπλισμού, λύσεις τεχνολογικών εφαρμογών στον τομέα αυτοματισμού και μελέτης και εγκατάστασης συστημάτων ERP.
 
 

Εφαρμοσμένη βιομηχανική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη σε τέσσερις βασικούς μετάλλων (αλουμίνιο, χαλκός, χάλυβας και ψευδάργυρος), παρέχοντας αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις. Παροχή υπηρεσιών Έρευνας & Ανάπτυξης & Καινοτομίας (E&A&K) και τεχνικές λύσεις που αφορούν σε νέα προϊόντα καθώς επίσης και στη βελτιστοποίηση των υφισταμένων προϊόντων και των αντιστοίχων επιχειρησιακών/επιχειρηματικών και παραγωγικών διεργασιών. 

 

Ανάπτυξη των εμπορικών κέντρων, γραφείων, τουριστικών και βιομηχανικών ακινήτων της Viohalco και των θυγατρικών της. 

 

Ανάκτηση φυσικών πόρων, εμπόριο και επεξεργασία δευτερογενών πρώτων υλών, υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και περιβαλλοντικών έργων για τις θυγατρικές της Viohalco, καθώς και για εξωτερικούς εταιρικούς πελάτες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και συλλογικά συστήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

                                                                                     

 

 

 

Κεραμικά και βιομηχανικά ορυκτά.

 

Εταιρικές υπηρεσίες
Η Steelmet προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες όπως: Στρατηγική Ανάπτυξη, Λειτουργία Εταιριών Εξωτερικού, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Προμήθειες μη σιδηρούχων μετάλλων, Ανάκτηση Φυσικών Πόρων και Κεντρικές Προμήθειες, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Logistics, Επιχειρησιακή Αριστεία, Πληροφορική, Ανθρώπινο Δυναμικό, Επικοινωνία, Διοικητικές, Χρηματοοικονομικές και Ελεγκτικές Υπηρεσίες προς τις εταιρείες της Viohalco με σκοπό να τις υποστηρίξει και να προωθήσει βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

 

Χρηματοοικονομικές, λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες. 

 

 

Untitled