sector_steel_activities1 sector_steel_activities2

Χάλυβας

Δραστηριότητες και εταιρίες

Δραστηριότητες

 
Με περισσότερα από 50 χρόνια βιομηχανικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον κλάδο του χάλυβα, οι εταιρίες του κλάδου αποτελούν αξιόπιστο συνεργάτη, προσφέροντας ποιότητα και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες του σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 
Η Σιδενόρ, η Stomana Industry και οι θυγατρικές τους συνθέτουν τον κλάδο παραγωγής και εμπορίας χάλυβα της Viohalco.
 
Με θυγατρικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία προϊόντων χάλυβα, η Σιδενόρ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στην Ελλάδα με ηγετική θέση στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το εκτενές χαρτοφυλάκιο προϊόντων του ομίλου χάλυβα, που περιλαμβάνει επιμήκη και πλατέα προϊόντα χάλυβα και άλλα καθετοποιημένα προϊόντα χάλυβα, παράγεται σε δέκα  βασικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Βόρεια Μακεδονία.. Από κτίρια, έργα οδοποιίας, σταθμούς μετρό, γέφυρες και εμπορικά κέντρα, έως υδροηλεκτρικά φράγματα, οι εταιρίες του κλάδου χάλυβα ανταποκρίνονται στις περίπλοκες ανάγκες διεθνών πελατών μέσω ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας. Με έργα που εκτείνονται στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Κροατία, την Τυνησία και τις ΗΠΑ, ο όμιλος χάλυβα αποτελεί έναν πραγματικά διεθνή προμηθευτή.
 
 

Βασικές εταιρίες 

 
Οι βασικές εταιρίες του κλάδου χάλυβα είναι: 
 
 
Η Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή ευρέος φάσματος προϊόντων χάλυβα, από μπιγιέτες έως οπλισμό σκυροδέματος SD (σε ράβδους και ρόλους), χονδροσύρματα και προϊόντα μορφοσιδήρου. 
 
Η παραγωγική μονάδα της Sovel στον Αλμυρό κατασκευάζει οπλισμό χάλυβα σκυροδέματος SD σε ράβδους, συμπαγείς κουλούρες (spooled coils), πλέγματα, καθώς και τα προϊόντα Sidefit, Sidefor και Sidefor Plus.
 
Η Stomana Industry S.A. διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Pernik της Βουλγαρίας και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων χάλυβα από λαμαρίνες χάλυβα έως ειδικούς χάλυβες, οπλισμό σκυροδέματος SD σε ράβδους χάλυβα, χαλύβδινες μπάλες, ειδικά προφίλ και προϊόντα μορφοσιδήρου.
 
Η Dojran Steel Dooel διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Nikolic στην Βόρεια Μακεδονία. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων μορφοσιδήρου καθώς και χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος, δομικού πλέγματος και ηλεκτροσυγκολλημένων δικτυωμάτων.
 
H Έρλικον Α.Ε. είναι ο μοναδικός παραγωγός προϊόντων συγκόλλησης στην Ελλάδα. Η Εταιρία παράγει κυρίως ηλεκτρόδια, επιχαλκωμένα σύρματα, γαλβανισμένα και μαύρα σύρματα, γαλβανισμένο πλέγμα σε ρόλους και φύλλα και χαλύβδινες ίνες οπλισμού σκυροδέματος.
 
Ως μέρος της πολιτικής ανάπτυξης του Ομίλου Σιδενόρ και με στόχο την ενδυνάμωση των συνδέσεων της Stomana Industry με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, ο Όμιλος εξαγόρασε την Port Svishtov West S.A., η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη, σε απόσταση 1.840 χλμ από το λιμάνι του Regensburg όπου συχνά αποστέλλονται υλικά με φορτηγίδες και από εκεί μεταφέρονται με φορτηγά / βαγόνια στον τελικό τους προορισμό.
 
Untitled