sector_aluminium_inside1 sector_aluminium_inside2

Αλουμίνιο

Δραστηριότητες και εταιρίες

Δραστηριότητες

 

Οι εταιρίες της Viohalco προσφέρουν ευρεία γκάμα προϊόντων αλουμινίου, όπως ρόλοι, ταινίες, και φύλλα για πολλαπλές εφαρμογές, ταινίες για λιθογραφία, καθώς και αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά προφίλ αλουμινίου.  
 
Οι εταιρίες του κλάδου αλουμινίου δραστηριοποιούνται ενεργά στην επεξεργασία, παραγωγή και εμπορία προϊοντικών λύσεων αλουμινίου για ιδιαίτερα απαιτητικούς πολυεθνικούς πελάτες σε μια μεγάλη ποικιλία αγορών. Με παραγωγικές μονάδες προηγμένης τεχνολογίας στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βουλγαρία, καθώς και δυναμική εμπορική παρουσία σε όλες τις κύριες γεωγραφικές αγορές, ο κλάδος αλουμινίου διατηρεί ισχυρή θέση στον παγκόσμιο κλάδο του αλουμινίου. 
Ο όμιλος αλουμινίου έχει εδραιώσει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες χάρη στη στιβαρή εμπορική δομή που λειτουργεί μέσω των γραφείων και των ομάδων πωλήσεων του, καθώς και σταθερών συνεργαζόμενων γραφείων πωλήσεων που αποτελούν μέρος του ευρύτερου εμπορικού δικτύου της Viohalco. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει εμπορικούς συνεργάτες στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. 
Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του κλάδου αλουμινίου περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα λύσεων αλουμινίου για πολυάριθμες, διαφορετικές και απαιτητικές εφαρμογές. 
 
 

Βασικές εταιρίες 

 
Οι βασικές εταιρίες και επιχειρησιακές μονάδες του κλάδου αλουμινίου είναι: 
 
 
Ο τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor (Ελβάλ)  δραστηριοποιείται στην παραγωγή ευρείας γκάμας προϊόντων έλασης αλουμινίου. Τα γραφεία και παραγωγικές εγκαταστάσεις της Ελβάλ βρίσκονται στα Οινόφυτα Βοιωτίας. 
 
Η Συμετάλ Α.Ε. παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από foil αλουμινίου απλό ή μεταποιημένο, παρέχοντας ποικιλία λύσεων σε πολλές αγορές , όπως κυρίως στη συσκευασία τροφίμων, στην οικιακή χρήση, στην καπνοβιομηχανία, στην αρχιτεκτονική και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Η παραγωγή της Συμετάλ πραγματοποιείται σε δύο μονάδες παραγωγής στις περιοχές Οινόφυτα και Μάνδρα.
 
Η Elval Colour Α.Ε. με παραγωγική μονάδα στον Άγιο Θωμά, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση μιας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων και λύσεων για το κέλυφος του κτιρίου.
 
Η Βεπάλ Α.Ε., με παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Θήβα, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ρόλων αλουμινίου και τη βαφή φύλλων και ταινιών αλουμινίου.
 
Η Etem Bulgaria S.A. παράγει προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές, όπως στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ναυπηγικής και φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Η Etem Α.Ε. εμπορεύεται τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου του ομίλου στην Ελλάδα.
 
Η Bridgnorth Aluminium Ltd έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και παράγει φύλλα και ταινίες λιθογραφίας, και ημιέτοιμους ρόλους και ταινίες αλουμινίου για μετασχηματιστές.
 
Η Βιομάλ Α.Ε. είναι βιομηχανία αλουμινίου που παράγει συστήματα ρολών και σήτας, πηχάκι για διπλούς υαλοπίνακες και συστήματα προστασίας. Το εργοστάσιο της βρίσκεται στην Εύβοια.
 
Η UACJ- Elval Heat Exchanger Materials GMBH είναι κοινοπραξία της Ελβάλ με τη United Aluminum Company of Japan (UACJ Corp.). Δραστηριοποιείται στην εμπορία προϊόντων αλουμινίου σε κατασκευαστές εναλλακτών θερμότητας για την αυτοκινητοβιομηχανία, κυρίως στην Ευρώπη. 
Untitled