sector_steel_pipes_activities1

Σωλήνες χάλυβα

Δραστηριότητες και εταιρίες

Δραστηριότητες

 

Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σωλήνων χάλυβα και κοίλων δοκών, παγκοσμίως, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών. Με μια επιτυχημένη πορεία και εμπειρία πάνω από μισό αιώνα, έχει υλοποιήσει πολύ απαιτητικά έργα με κορυφαίες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως. Οι σωλήνες χάλυβα που έχει κατασκευάσει η Εταιρία, τα τελευταία 15 χρόνια, μπορούν να καλύψουν περισσότερο από το μισό την περίμετρο της Γης. 

Η Σωληνουργεία Κορίνθου (CPW)  αποτελεί τον κλάδο σωλήνων χάλυβα της Viohalco και είναι μέλος της Cenergy Holdings, (εταιρία συμμετοχών με έδρα το Βέλγιο). Η Cenergy Holdings εστιάζει στη μακροπρόθεσμη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, επενδύει σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρίες και εστιάζει στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές και μεταφορά δεδομένων.

Με σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση απαιτητικών έργων παγκοσμίως, η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ο προμηθευτής που επιλέγουν οι μεγαλύτερες εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και κορυφαίες εταιρίες κατασκευών παγκοσμίως. Η εταιρία προσφέρει σε μία τοποθεσία όλες τις μεθόδους παραγωγής συγκολλημένων σωλήνων (4 μονάδες παραγωγής) και μονάδες επένδυσης σωλήνων για την προμήθεια ενός πλήρους πακέτου υπηρεσιών για χερσαίους και υποθαλάσσιους αγωγούς. Επιπλέον, μέσα από νέες τεχνολογικές λύσεις που επιτρέπουν την αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα και την επιτυχή διείσδυση σε αυτές των τεχνολογιών υδρογόνου καθώς και δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι έτοιμη για την ενεργειακή μετάβαση. Οι τεχνολογικές λύσεις που παρέχονται από τα προϊόντα της Σωληνουργεία Κορίνθου επικεντρώνονται στους κύριους πυλώνες της ενεργειακής μετάβασης που είναι το φυσικό αέριο, το υδρογόνο και CCS (δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα).

Το πελατολόγιο της Σωληνουργεία Κορίνθου περιλαμβάνει τις εταιρίες: ABB, Allseas, AnlgoAmerican, BP, Cheniere Energy, Chevron, DCP Midstream, Denbury, DEPA, DESFA, DNOW, E.ON, EDF, Enbridge, Energy Transfer, ENGIE, ENI, EPCO, EXXON MOBIL, GASCO, Gaz System, Genesis, KPO, MRC Global, National Grid, Noble Energy, OGC, OMV, PDO, PEMEX, Plains All American, Qatar Petroleum, Repsol, Saipem, Sapura energy, Saudi Aramco, Shell, Snam, Socar, Sonatrach, Spartan, Spectra Energy, STEG, Subsea 7, TechnipFMC, Terega, Total, Whitewater Midstream, Wintershall κ.α.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις για τον τομέα της ενέργειας, λύσεις που θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε μια πράσινη ενεργειακή οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε από τους ηγέτες σε τεχνολογικές λύσεις παγκοσμίως για τη διευκόλυνση της μεταφοράς υδρογόνου μέσω αγωγών χάλυβα, στην τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα και κυρίως στη μεταφορά φυσικού αερίου - κύριο καύσιμο της ενεργειακής μετάβασης.

 

Βασικές εταιρίες

 
Οι βασικές εταιρίες του κλάδου σωλήνων χάλυβα είναι:
 

Η Cenergy Holdings είναι εταιρία συμμετοχών (holding), με έδρα στο Βέλγιο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (CENER). Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από πρωτοπόρες εταιρίες σε δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών με ισχυρή οικονομική θέση, επιτυχημένη μακρόχρονη παρουσία και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

  • Την Hellenic Cables, τις θυγατρικές της και την Icme Ecab που συγκροτούν τις εταιρίες Hellenic Cables οι οποίες, συνδυαστικά, αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη. Οι εταιρίες Hellenic Cables κατασκευάζουν κυρίως καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποβρύχια καλώδια.
  • Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σωλήνων χάλυβα και κοίλων δοκών, παγκοσμίως, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών. Με μια επιτυχημένη πορεία και εμπειρία πάνω από μισό αιώνα, έχει υλοποιήσει πολύ απαιτητικά έργα με κορυφαίες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Θίσβη, στην Ελλάδα με μέγιστη δυναμικότητα 925.000 τόνους / έτος. Επενδύει συνεχώς και υποστηρίζει την παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών λύσεων και έτσι έχει τη δυνατότητα και προσθέτει αξία στα έργα των πελατών, σε εφαρμογές όπως: Υποθαλάσσιοι αγωγοί μεγάλου βάθους υψηλών προδιαγραφών, Απαιτητικοί χερσαίοι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου, Σωλήνες μεταφοράς υδρογόνου, Εξειδικευμένες κοίλες διατομές χάλυβα ειδικών προδιαγραφών