Evia

Νέα

Η Viohalco, μέσω των θυγατρικών της ElvalHalcor, Cenergy Holdings και Σιδενόρ συνδράμει στην αποκατάσταση των συνεπειών από τις πυρκαγιές με 1 εκατ. ευρώ


 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ VIOHALCO S.A.

 

Βρυξέλλες, 26 Αυγούστου 2021

Η Viohalco εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη της προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και με σκοπό τη στήριξη των κατοίκων, την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και την πρόληψη ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον, θα συνεισφέρει, μέσω θυγατρικών εταιριών της, 1 εκατ. ευρώ. 

Η συνεισφορά αφορά τόσο σε δράσεις και υλικά για την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, όσο και σε εξοπλισμό και μέσα για την πυροπροστασία. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν θα οριστούν σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς. 

Συγκεκριμένα θα συνεισφέρουν οι εξής εταιρίες:

• ElvalHalcor: 500.000 ευρώ

• Cenergy Holdings: 300.000 ευρώ (μέσω των εταιριών της Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου)

• Σιδενόρ: 200.000 ευρώ 

Τέλος η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Viohalco εκφράζουν την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους σε όσους με αυταπάρνηση συμμετείχαν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των  πυρκαγιών. 

 

Σχετικά με τη Viohalco

Η Viohalco, με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες κορυφαίες εταιρίες μεταποίησης μετάλλων στην Ευρώπη. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών (VIO) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (BIO). Οι θυγατρικές της Viohalco ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα και είναι προσηλωμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας για τη δημιουργία μιας δυναμικής παγκόσμιας βάσης πελατών. Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρίες της Viohalco έχουν ετήσιο ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 3,85 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο της Viohalco περιλαμβάνει επίσης έναν αποκλειστικό κλάδο έρευνας, ανάπτυξης, καινοτομίας και τεχνολογίας. Επιπλέον, η Viohalco και οι εταιρίες της κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, κυρίως στην Ελλάδα, που παράγουν επιπλέον έσοδα μέσω της εμπορικής αξιοποίησής τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την εταιρική μας ιστοσελίδα www.viohalco.com.