sector_copper_activities1 sector_copper_activities2

Χαλκός

Δραστηριότητες και εταιρίες

Δραστηριότητες

 
Ο χαλκός βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των εταιριών της Viohalco από την ίδρυσή της το 1937. Οι εταιρίες του κλάδου χαλκού της VIohalco  παρέχουν στους διεθνείς πελάτες τους ποιοτικά προϊόντα χαλκού και ορείχαλκου, από χαλκοσωλήνες για δίκτυα ύδρευσης, κλιματισμού και θέρμανσης έως φύλλα και ταινίες χαλκού για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές. 
 
 Η Viohalco δραστηριοποιείται στον κλάδο του χαλκού μέσω της Halcor, του τομέα σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor, και των θυγατρικών του κλάδου χαλκού, δηλαδή της Sofia Med S.A. (Sofia Med) στη Βουλγαρία, της Fitco Α.Ε. (Fitco) στην Ελλάδα, της HC Isitma στην Τουρκία και τη μονάδα Μεταλλουργική Ηπείρου (Ελλάδα).  Μέσω του εκτενούς χαρτοφυλακίου προϊόντων που αποτελείται κυρίως από σωλήνες χαλκού και ορείχαλκου, προϊόντα έλασης χαλκού και προϊόντα διέλασης χαλκού, κραμάτων χαλκού και ορείχαλκου, η Halcor και οι θυγατρικές χαλκού ανταποκρίνονται στις σύνθετες ανάγκες του διεθνούς πελατολογίου του, σε όλες τις κύριες γεωγραφικές αγορές.
 
 Η παραγωγική βάση των εταιριών του κλάδου χαλκού περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία που παρέχουν ευέλικτες και δυναμικές λύσεις για τους πελάτες. 
 
 

Βασικές εταιρίες 

 
 
Με παραγωγικές μονάδες στα Οινόφυτα Βοιωτίας (Ελλάδα), η Χαλκόρ, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor δραστηριοποιείται στην παραγωγή χαλκοσωλήνων για εφαρμογές εγκαταστάσεων και βιομηχανικές εφαρμογές. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, σε δίκτυα ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού και φυσικού αερίου.
 
Η Sofia Med S.A. εδρεύει στη Σόφια Βουλγαρίας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων έλασης χαλκού, ορειχάλκου, καθώς και στην παραγωγή ορισμένων προϊόντων διέλασης χαλκού. 
 
Η Fitco Α.Ε. είναι παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας που δραστηριοποιείται κυρίως στα προϊόντα διέλασης κραμάτων χαλκού και ορείχαλκου και παράγει ράβδους, προφίλ, λάμες, σωλήνες ορείχαλκου καθώς και σύρμα και πλέγμα κράματος χαλκού για κλωβούς ιχθυοτροφείων.
 

Η Μεταλλουργική Ηπείρου είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές δισκίων για κέρματα στην Ευρώπη. Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων και έχει την δυνατότητα να παράγει όλους τους τύπους των δισκίων κερμάτων όπως και δακτυλίους για διμεταλλικά κέρματα.