viohalco_slide_1

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_2

85 years expertise in metal processing

viohalco_slide_3

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_4

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_5

Transforming the future

viohalco_slide_6

Building for a sustainable future

Νέα

Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση προμήθειας υποβρυχίων καλωδίων με τη Seaway7


 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2023

 

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων, υπέγραψε σημαντική συμφωνία με τη Seaway7 που αφορά το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3, το οποίο αναπτύσσεται από την ScottishPower Renewables.  Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables να παρέχει υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιβεβαιώνει τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3 βρίσκεται περίπου 69 χλμ. βορειοανατολικά από την ακτή του Σάφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1.400 MW.  Το έργο αυτό θα παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.  Μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2026, αναμένεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Βάσει της σύμβασης, η Hellenic Cables θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 275 χλμ. υποβρύχιων τριπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 66kV και των σχετικών παρελκομένων τους.  Η παραγωγή των καλωδίων αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων με καθετοποιημένη παραγωγή, της Hellenic Cables στην Κόρινθο.  Το έμπειρο και με υψηλή εξειδίκευση προσωπικό της εταιρείας εφαρμόζει τεχνολογία αιχμής και ακολουθεί τις υψηλότερες σχετικές προδιαγραφές διασφαλίζοντας την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ο κ. Norris, Διευθυντής Έργου για το Seaway7, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αναθέσαμε τη σύμβαση στην Hellenic Cables για το έργο East Anglia 3.  Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, βασιζόμενοι στη μακροχρόνια σχέση μας, μετά την επιτυχία της πιο πρόσφατης συνεργασίας μας σε ένα άλλο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαββάκης Γενικός Διευθυντής στην Hellenic Cables, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μας ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας καλωδίων από τη Seaway7 για το έργο East Anglia 3 και υποστηρίζουμε την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Hellenic Cables δεσμεύεται να παρέχει αξιόπιστες και βιώσιμες καλωδιακές λύσεις για τη μεταφορά καθαρής ενέργειας και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος του σημαντικού αυτού έργου».

 

Σχετικά με τη ScottishPower Renewables

Η ScottishPower Renewables αποτελεί μέρος της Iberdrola, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ενέργειας.  Συγκεκριμένα, η Iberdrola είναι ο κορυφαίος παραγωγός αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, με περισσότερα από 39 GW εγκατεστημένη ισχύ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ήδη λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, ενώ προγραμματίζει έναν αριθμό μελλοντικών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 100GW.  Υπεύθυνη για την υλοποίηση των έργων ΑΠΕ της Iberdrola στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ScottishPower Renewables αναλαμβάνει τον ρόλο της επίβλεψης και διαχείρισης, ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας υπεράκτιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως.  Αυτή τη στιγμή, διαθέτει περισσότερα από 40 λειτουργικά αιολικά πάρκα που παράγουν πάνω από 3 GW ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, ποσότητα ικανή να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά.  Η ScottishPower Renewables συνεχίζει να είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο επενδύοντας σχεδόν 3 δισ. λίρες στερλίνες μεταξύ 2023-2025 στην υπεράκτια και χερσαία παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας, προκειμένου να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για με σκοπό να συνδράμει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.  Αυτή τη στιγμή, απασχολεί 1.000 άτομα, με στόχο να υποστηρίξει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και να δημιουργήσει το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό του μέλλοντος. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.scottishpowerrenewables.com.

 

Σχετικά με τη Seaway7

Η Seaway7 είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή έργων υπεράκτιων αιολικών πάρκων και έχει δεσμευτεί να συμβάλει στον αποτελεσματικό και βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό της αγοράς αυτής και στο μέλλον.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.seaway7.com.

 

Σχετικά με τη Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων.  Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.  Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ηλεκτρικής ισχύος, τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για πολλές εφαρμογές.  Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο της ενέργειας και σημαντικός παραγωγός κοιλοδοκών χάλυβα για τον κατασκευαστικό κλάδο.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.