viohalco_slide_1

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_2

85 years expertise in metal processing

viohalco_slide_3

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_4

Delivering sustainable growth

viohalco_slide_5

Transforming the future

viohalco_slide_6

Building for a sustainable future

Νέα

Η κοινοπραξία Hellenic Cables-Jan de Nul υπογράφει σύμβαση με την RWE για το Thor, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Δανία

 


 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2023

 

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, σε κοινοπραξία με τη Jan de Nul, επελέγη από την RWE να παραδώσει το σύνολο του έργου που αφορά το υποβρύχιο και χερσαίο καλωδιακό σύστημα μεταφοράς (export cable system) καθώς και το καλωδιακό σύστημα μεταξύ των ανεμογεννητριών (inter-array cable system) στο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Δανίας.

Με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1.000 MW, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor θα κατασκευαστεί στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας, σε απόσταση 22 χλμ. περίπου από το Thorsminde, στη δυτική ακτή της Γιουτλάνδης.  Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η οποία προγραμματίζεται το αργότερο έως το τέλος του 2027, το Thor θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να προμηθεύσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά της Δανίας.

Το έργο με το κλειδί στο χέρι περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την παραγωγή , την προμήθεια, την μεταφορά, την εγκατάσταση, την σύνδεση, τον τερματισμό και τη δοκιμή του καλωδιακού συστήματος μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος υπό τάση 275kV και του καλωδιακού συστήματος μεταξύ των γεννητριών υπό τάση 66kV.  Το καλωδιακό σύστημα μεταφοράς αποτελείται από δύο υποβρύχια καλώδια μήκους 30 χλμ. έκαστο, χερσαία καλώδια συνολικού μήκους περίπου 26 χλμ. και συναφή εξαρτήματα.  Το καλωδιακό σύστημα μεταξύ των ανεμογεννητριών αποτελείται από περίπου 200 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων και συναφών εξαρτημάτων.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο καθετοποιημένης παραγωγής, υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.  Η παραγωγή των καλωδίων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μεταξύ 2023-2025.

Η Jan De Nul θα αναλάβει τη μεταφορά και την εγκατάσταση των υποβρυχίων καλωδίων μεταφοράς και των καλωδίων μεταξύ των γεννητριών χρησιμοποιώντας το καλωδιακό πλοίο Connector και θα τα προστατεύσει θάβοντάς τα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας χρησιμοποιώντας έναν από τους πλέον ισχυρούς υποβρυχίους εκσκαφείς καλωδίων.

Ο Pål Coldevin, Executive Vice President Offshore Development Nordics, Poland &; Baltics της RWE Offshore Wind, δήλωσε: «Με το Thor, θα συμβάλουμε δυναμικά στους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους της Δανίας.  Προκειμένου να αναπτύξουμε αυτό το υπεράκτιο έργο, θα βασιστούμε στην άνω των 20 ετών εμπειρία μας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και σε έμπειρους προμηθευτές, όπως η Hellenic Cables και η Jan de Nul».

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που η RWE επέλεξε την Hellenic Cables σε συνεργασία με τον συνεργάτη μας Jan De Nul για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor.  Με περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στην ολοκλήρωση μερικών από τα πιο εμβληματικά έργα παγκοσμίως, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Hellenic Cables θα ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις του έργου και θα συμβάλει ουσιαστικά στους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους της Δανίας».

Ο Wouter Vermeersch, Manager Offshore Cables της Jan De Nul Group, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Jan De Nul και της Hellenic Cables για την υποστήριξη της RWE στην κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στα ύδατα της Δανίας.  Τα ευέλικτα πλοία μας είναι ιδανικά για την εγκατάσταση τόσο των καλωδίων μεταφοράς όσο και των καλωδίων μεταξύ των γεννητριών στο δύσκολο περιβάλλον της Βόρειας Θάλασσας στη δυτική ακτή της Δανίας». 

 

Σχετικά με την RWE

Η RWE ανοίγει το δρόμο για έναν κόσμο πράσινης ενέργειας.  Με μια εκτεταμένη επενδυτική και αναπτυξιακή στρατηγική, η εταιρεία θα επεκτείνει την ισχυρή, πράσινη παραγωγική της ικανότητα στα 50 GW διεθνώς έως το 2030. Η RWE επενδύει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό αυτή τη δεκαετία. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει υπεράκτια και χερσαία αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά, μπαταρίες και ενέργεια από υδρογόνο, βιομάζα και φυσικό αέριο.  Η RWE Supply & Trading παρέχει προσαρμοσμένες ενεργειακές λύσεις για μεγάλους πελάτες.  Έχει παρουσία σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.  Η εταιρεία αποσύρεται από την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα αφού έχουν ήδη καθοριστεί οδικοί χάρτες σταδιακής κατάργησής τους με εντολή της κυβέρνησης. Απασχολεί περίπου 19.000 άτομα παγκοσμίως και έχει έναν σαφή στόχο: να φτάσει σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2040. Σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για όλες τις δραστηριότητές της που προκαλούν εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ενώ η πρωτοβουλία Science Based Targets επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω στόχοι μείωσης των εκπομπών συνάδουν με τη συμφωνία του Παρισιού.

Σε μεγάλο βαθμό, αυτό είναι το πνεύμα του σκοπού της εταιρείας: Η ενέργειά μας για μια βιώσιμη ζωή.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υπεράκτιο έργο Thor, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.thor.rwe.com.

 

Σχετικά με το Jan De Nul Group

Η Jan De Nul Group είναι μια σύγχρονη και καινοτόμα εταιρεία που επιλύει σύνθετες προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας. Το εκπαιδευμένο της προσωπικό αναπτύσσει βιώσιμες λύσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση, διασφαλίζοντας το μέλλον της νέας γενιάς.  Η τεχνογνωσία της έγκειται σε πέντε κύριες δραστηριότητες: υπεράκτια ενέργεια, βυθοκόρηση και θαλάσσιες κατασκευές, αστικές κατασκευές, περιβαλλοντικές δραστηριότητες και ανάπτυξη έργων.  Επιτρέπει την παραγωγή υπεράκτιας ενέργειας και διατηρεί το βάθος των πλωτών οδών. Χτίζει νέα λιμάνια και δημιουργεί επιπλέον έδαφος.  Πραγματοποιεί σύνθετα έργα υποδομής και ανεγείρει κάθε είδους κτήριο.  Αντιμετωπίζει τη ρύπανση σε οποιαδήποτε μορφή. Από το σχεδιασμό και τη μηχανική μέχρι την εκτέλεση και τη συντήρηση, διευκολύνει τους πελάτες της με συνολικές λύσεις που συνδυάζουν μία, πολλές ή και όλες τις δραστηριότητες αυτές.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jandenul.com.

 

Σχετικά με τη Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων.  Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.  Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο της ενέργειας  και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα.  Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.