Patrick Kron

Patrick Kron

Patrick Kron, μη εκτελεστικό μέλος.

 

Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής των Μεταλλειολόγων του Παρισιού, ο Patrick Kron ξεκίνησε την καριέρα του στο γαλλικό Υπουργείο Βιομηχανίας το 1976.

Στη συνέχεια εργάστηκε, στον Όμιλο Pechiney όπου ανέλαβε καθήκοντα Μέλους Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και υψηλές διοικητικές θέσεις.

Το 1998, ο Patrick Kron έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Imerys.

Το 2003 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom από την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο 2016 με το πέρας της διάθεσης του τομέα ενέργειας στην General Electric και της σχετικής εξαγοράς μετοχών.

Δημιούργησε τη συμβουλευτική εταιρία PKC&I και το Νοέμβριο 2016, ορίστηκε Πρόεδρος της Truffle Capital, μιας εταιρίας επενδύσεων που ειδικεύεται σε βιο-ιατρική ψηφιακή τεχνολογία.

Ο Patrick Kron είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Imerys από τον Ιούλιο 2019. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sanofi (Γαλλία) και της LafargeHolcim (Ελβετία), και συμμετέχει στο Εποπτικό Συμβούλιο της Segula Technologies.

Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος « Légion d’Honneur » (Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής) και ο τίτλος «Ordre National du Mérite »   (Αξιωματικός του Εθνικού Τάγματος της Αξίας).