slide_elval_prize

Νέα

 Η Ελβάλ διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο Καινοτομίας  στον 3ο  Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και  Καινοτομίας «Η  Ελλάδα Καινοτομεί!»


 

 

Η Ελβάλ με το καινοτόμο προϊόν της Elval grain κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καινοτομίας στον 3o  Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργάνωσε ο ΣΕΒ και η Eurobank . Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 και το βραβείο παρέλαβε για την Ελβάλ ο Γενικός Διευθυντής κ. Λάμπρος Βαρούχας. 
 
Με τη βράβευσή της στον 3ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», η Ελβάλ απέδειξε ότι μια Ελληνική επιχείρηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας και καινοτομίας, τα οποία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη  και σημειώνουν επιτυχία στην παγκόσμια αγορά.
 
H Ελβάλ δημιούργησε το νέο αυτό προϊόν, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες των κατασκευαστών φορτηγών ψυγείων για τη μετακίνηση φορτίων πάνω σε υψηλής αντοχής πατώματα αλουμινίου. Το Elval grain αποτελεί μια ιδιαίτερα καινοτόμα ιδέα για την κατασκευή φύλλων από αλουμίνιο, τα οποία παράγονται σε ενιαίο μήκος μέχρι και 13,5 μέτρα με ειδικά διαμορφωμένη ανάγλυφη επιφάνεια και προδιαγραφές άρτιας πρόσφυσης με το αμάξωμα των φορτηγών ψυγείων.
 
Τα φύλλα Elval grain υπερέχουν κατασκευαστικά καθώς όχι μόνο προσφέρουν αυξημένες αντιολισθητικές ιδιότητες κατά τη μετακίνηση φορτίων, αλλά και διακρίνονται για τις υψηλές μηχανικές ιδιότητες και τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, χάρη στο συγκεκριμένο ανάγλυφο μοτίβο στην επιφάνειά των φύλλων, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του θορύβου κατά την φορτοεκφόρτωση με παλετοφόρα, ενώ παράλληλα διευκολύνεται ο καθαρισμός τους με νερό. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το Elval grain ως προς τη διαδικασία παραγωγής του είναι πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον , ενώ στη χρήση του είναι φιλικό προς τον άνθρωπο.   
 
Η αποστολή της Ελβάλ είναι η επιδίωξη της συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης και βελτίωσης του εξοπλισμού της, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων αλουμινίου προστιθέμενης αξίας. Η Εταιρία επενδύει σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή των προϊόντων της, κάτι που προσδίδει αξία στους πελάτες και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις καινοτόμες ιδέες του άριστα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Το βραβευμένο προϊόν, Elval grain είναι κατοχυρωμένο από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.
 
Η  συμμετοχή και βράβευση της Εταιρίας στον 3ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας συμβάλλει στην προβολή των καινοτόμων ιδεών της και στη δημιουργία κινήτρων στους νέους ερευνητές και επιχειρηματίες.
 
Φεβρουάριος 2016